EO Arena - debatprogramma over de gezinssynodeVanavond, woensdag 22 oktober 2014, om 21.10 uur gaat het debat­pro­gramma van de EO ‘Arena’ over de uit­komst van de gezins­synode. Gasten zijn o.a. Anton de Wit, pastoor Cor Mennen en Yvonne Koopman. EO Arena - debatprogramma over de gezinssynodeVanavond, woensdag 22 oktober 2014, om 21.10 uur gaat het debatprogramma van de EO ‘Arena’ over de uitkomst van de gezinssynode. Gasten zijn o.a. Anton de Wit, pastoor Cor Mennen en Yvonne Koopman.

Hoewel het thema van de gezinssynode “De pastorale uitdagingen van het gezin in de context van de evangelisatie” was, wordt het debat van vanavond beperkt tot de hete hangijzers van hertrouwd gescheidenen en homoseksuelen.

De stelling waar mensen op de website over kunnen stemmen is:

“De RK kerk moet homo’s en gescheiden mensen gelijke rechten geven.”

De daarbij gekozen foto van het uit­reiken van de H. Communie stuurt de discussie helaas meteen een bepaalde kant op. Dat het ont­vangen van de H. Communie nooit een recht is, is blijkbaar niet bekend bij de programma­redactie.
Mgr. Hendriks heeft op zijn website Arsacal.nl een uitge­breid stuk geschreven, naar aan­leiding van het programma van vanavond.