zelfbeschikkingsrecht van ouders ivf-behandeling discrimineertHet wetenschappelijk bureau van de VVD pleit voor het zelfbeschikkingsrecht van ouders bij een ivf-behandeling. Niet alleen zouden zij het recht moeten hebben het geslacht van hun kind te bepalen, maar ook zaken als intelligentie. Het wetenschappelijk bureau van de VVD pleit voor het zelfbeschikkingsrecht van ouders bij een ivf-behandeling. Niet alleen zouden zij het recht moeten hebben het geslacht van hun kind te bepalen, maar ook zaken als intelligentie.

zelfbeschikkingsrecht van ouders ivf-behandeling discrimineertHet wetenschappelijk bureau van de VVD, de Telderstichting, heeft in een recent rapport ervoor gepleit dat ouders in het geval van een ivf-behandeling niet alleen het recht moeten hebben het geslacht van hun kind te bepalen, maar ook zaken als intelligentie.

Over de rechten van het kind is de Nijmeegse prof. Marcel Wissenburg, een van de auteurs, afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad duidelijk. Op de logische vraag van de interviewster of het niet gevaarlijk is dat hij niet kan aangeven wanneer de beschermwaardigheid van het leven begint, zegt hij: “Niet ieder embryo heeft het recht geboren te worden. (…) Als een kind zelfstandig kan leven, heeft het ook de volle rechten van een mens.” Tevoren kan gemanipuleerd en geaborteerd worden.

Volgens het commentaar in Katholiek Nieuwsblad deze week speelt ‘discriminatie’ niet enkel in de discussies over Wilders, maar zeker ook bij het ongeboren leven. (KN)