Beatrijs SmuldersMet een olifant naar een mug gooien is hetzelfde als de anticonceptiepil gebruiken. Dat zei verloskundige Beatrijs Smulders in Antwerpen op een internationale congres over natuurlijke gezinsplanning. Katholiek Nieuwsblad was erbij en doet verslag.
Met een olifant naar een mug gooien is hetzelfde als de anticonceptiepil gebruiken. Dat zei verloskundige Beatrijs Smulders in Antwerpen op een internationale congres over natuurlijke gezinsplanning.

Toegepaste biologie

Beatrijs SmuldersDe impopulaire natuurlijke geboorteregeling was afgelopen zaterdag onderwerp van gesprek, wat volgens onderzoekster Petra Frank-Herrman niets anders is dan “toegepaste biologie”. Door het “vruchtbaarheidsvenster” van enkele dagen in de vrouwelijke cyclus precies te bepalen, kan de kans op zwangerschap naar keuze voorkomen of juist vergroot worden. Of dat moeilijk is? Volgens Petra Frank-Herrman niet. “Het is net zoiets als autorijden. Je moet er wat theorie voor leren, en die onder begeleiding van een ervaren docent leren toepassen, maar dan wordt het tot een tweede natuur.”

Schatkist

Volgens de onderzoekster is dat vele malen prettiger dan dagelijks “een chemisch bommetje tot ontploffing laten brengen”. Beatrijs Smulders is het hiermee eens. “Ik heb de pil nooit gebruikt. Je maakt er de subtiliteit van je vrouwelijkheid mee kapot.” Op haar vijftiende werd Beatrijs Smulders door haar vader (huisarts) seksueel voorgelicht. Hij vertelde haar dat elk meisje op een schatkist zit, met daarin pareltjes: eicellen die alle eigenschappen van zowel vaders als moeders familie bevatten. Bovendien moest ze weten dat ook een grote diamant in de kist zat: haar vrouwelijkheid. “Die is ruw en die moet je nog enkele jaren slijpen en poetsen.”

Lees het gehele artikel bij Katholiek Nieuwsblad