Eerste lustrum Mothers’ Prayers NLMothers’ Prayers (biddende moeders) in Nederland viert komend weekend haar eerste lustrum. Onderdeel is de Open Dag op zaterdag 6 oktober, waar iedereen kennis kan maken met Mothers’ Prayers. Eerste lustrum Mothers’ Prayers NLMothers’ Prayers (biddende moeders) in Nederland viert komend weekend haar eerste lustrum. Het jubileumweekend heeft als thema ‘Verheug je in het moederschap’. Samen met Fathers’ Prayers (biddende vaders) en met de Children of Faith (kinderen van geloof) wordt door de biddende moeders gestalte gegeven aan het thema.

Open Dag

Onderdeel van de festiviteiten vormt de Open Dag die op zaterdag 6 oktober wordt gehouden. Oprichtster Veronica Williams (uit Engeland) is samen met nog een paar mensen van haar team aanwezig en zal die dag vertellen over de geschiedenis van deze gebedsgroep. Aanwezigen krijgen de gelegenheid nader kennis te maken met Veronica Williams en er is ruimte voor het stellen van vragen. Vanaf 9 uur zijn alle belangstellenden welkom in het Willibrordushuis aan de Oude Molstraat in Den Haag. De Open Dag duurt tot 16 uur.

Ontstaan

Deze gebedsgroepen van moeders/vrouwen bestaat in Engeland al ruim 10 jaar en heeft zich over de gehele wereld verspreid zonder PR-campagnes. De centrale gedachte achter MP is dat we mogen beseffen dat God noch ouders, noch kinderen verloren wil laten gaan. Tijdens de bijeenkomsten leggen de biddende moeders hun kinderen, gezinnen en huwelijken in overgave in Gods Vaderhart, vertrouwend dat Hij hen helpen zal.

Feest

Inmiddels is het vijf  jaar geleden dat in Nederland de eerste groep voor biddende moeders ontstond. En vandaar een feest. Vrouwen en mannen (niet alleen biologische, maar ook geestelijke ouders) en kinderen wordt gedurende het gehele weekend een gevarieerd programma aangeboden. De Open Dag  (zaterdag 6 oktober) biedt een inleiding van Veronica Williams. ’s Middags is er tijd gereserveerd voor deelname aan een van de drie doelgroepgebonden gebedssamenkomsten: Mothers’ Prayers, Fathers’ Prayers en Children of Faith.   

Info en aanmelding voor het weekend of de Open Dag kan via Nellie Ruiter, Willibrordushuis (070) 3654385, n.ruiter@kcv-net.nl of via Jacintha Lagemaat (038) 4538181, mothersprayers_nl@hotmail.com