Eén van ons - One of us in Nederland van startHet Europees burger­initiatief Eén van ons (One of us) heeft nu ook een Nederlandse tak. Dit burger­initiatief vraagt om juridische bescherming van het menselijk leven en de waardigheid daarvan. Het Europees burgerinitiatief Eén van ons (One of us) heeft nu ook een Nederlandse tak. Dit burger­initiatief vraagt om juridische bescherming van het menselijk leven en de waardigheid daarvan.

Eén van ons - One of us in Nederland van startVrijdag 22 maart werd in CORPUS Congress Centre te Oegstgeest het initiatief voor Nederland gepresenteerd en toegelicht. Eén van ons is een van de eerste geregistreerde burgerinitiatieven in de Europese Unie. Het doel van het initiatief is in Europa de bescherming te bevorderen van het menselijk leven vanaf de conceptie – binnen de mogelijkheden van de bevoegdheden van de EU.

Het burgerinitiatief Eén van ons vraagt de Europese Commissie de menselijke waardigheid vanaf de bevruchting te respecteren en een einde te maken aan de financiering van activiteiten waarbij menselijke embryo’s worden vernietigd.

Om dit te kunnen bereiken moeten er 1 miljoen handtekeningen worden verzameld vóór 1 november 2013. De stand momenteel is ruim 152.000. Op de site van One of us lees je meer achtergrond­informatie en kun je je stem uitbrengen.

Reeds in februari werd op de Wegwijsbeurs te Utrecht het initiatief toegelicht en werden hand­tekeningen­formulieren uitgereikt. De initiatief­nemers hopen dat het aantal steun­betuigingen uit Nederland het minimaal benodigde aantal van 19.500 ver zal overtreffen.

Informatie of steunbetuiging