Heiligen-3s.nlWie een kindje verwacht kan allerlei boekjes raadplegen met verzamelingen van namen. In het kader van het gebruik van christelijke namen zochten en vonden we een website met een schat aan christelijke namen: op www.heiligen-3s.nl vind je duizenden namen en hun betekenis. Heiligen-3s.nlWie een kindje verwacht kan allerlei boekjes raadplegen met verzamelingen van namen. In het kader van het gebruik van christelijke namen zochten en vonden we een website met een schat aan christelijke namen: op www.heiligen-3s.nl vind je duizenden namen en hun betekenis.

Het invoeren van de eerste letter(s) geeft onmiddellijk een lijst van namen die daarmee beginnen. Het aanklikken van een van de namen levert vaak een betekenis, bijzonderheden en heiligen van wie de naam kan zijn afgeleid.

TipMet een druk op de knop kan een uitgebreid PDF document worden gedownload dat zich eenvoudig laat printen. Druk hem af op mooi papier en neem die mee op kraamvisite!

Beginletters: www.heiligen-3s.nl/voornamen_js.php
Op Alfabet: www.heiligen-3s.nl/voornamen_alf.php

Heiligen

Naast voornamen biedt deze website nog veel meer informatie over heiligen. De verzameling is het resultaat van het jarenlange monnikenwerk van pater Dries van den Akker s.j. die er mee is begonnen omdat hij aansluiting zocht bij de kinderen tijdens de godsdienstles. Door de kinderen te vertellen over de oorsprong en betekenis van hun namen en de bijbehorende heiligenlevens, wist hij ze te boeien en iets waardevols mee te geven.

De website is opgezet door Albert Gerritsen die de schat aan informatie via de website handig beschikbaar maakte voor het grote publiek op internet.