Nieuw bureauEén van onze jongens had nog nooit een bureau gekregen om zijn huiswerk aan te maken. Hij is nogal bescheiden van aard en had de visie dat de werkplek die hij had goed was. Nu was dat een hoge smalle kast met een iets grotere plank waar het leer- en schrijfwerk gedaan kon worden… Eén van onze jongens had nog nooit een bureau gekregen om zijn huiswerk aan te maken. Hij is nogal bescheiden van aard en had de visie dat de werkplek die hij had goed was. Nu was dat een hoge smalle kast met een iets grotere plank waar het leer- en schrijfwerk gedaan kon worden.

Nieuw bureauEn die was afkomstig van onze buren die het weg wilden doen. Wij waren er blij mee en het meubel heeft jarenlang in zijn kleine kamertje dienst gedaan. Aan het einde van de 2e klas middelbare school meldde hij dat hij toch eigenlijk te weinig ruimte had. We spraken af in de zomervakantie daar verbetering in te gaan brengen door een nieuw bureau voor hem te gaan kopen. Er waren twee redenen waarom dat niet gebeurde: ikzelf zat na onze vakantie met een gebroken pink waardoor klussen even op de achtergrond raakte, maar vooral onze zoon die weer de bescheidenheid zelf was: hij herinnerde mij niet aan onze afspraak.

Herfstvakantie

Toen de herfstvakantie naderde meldde mijn vrouw dat onze zoon nooit meer iets gezegd had van een nieuw bureau en dat wij daarom misschien het initiatief maar moesten nemen. Ik sprak met hem af dat hij samen met mijn vrouw in de herfstvakantie een bureau zou gaan kopen.

Hij nam het serieus op en wist al snel wat hij wilde. Nu nog een dergelijk bureau zien te vinden: een hoekbureau met veel kastruimte. De folders die hij zelf wekelijks samen met zijn broer in onze buurt bezorgd werden goed in de gaten gehouden. En natuurlijk werd er op internet gezocht. De IKEA leek wel een bureau te hebben dat aan zijn wensen voldeed. Mijn vrouw die  opzag tegen het sjouwen met de zware spullen, en die blijkbaar de kracht van onze zoon nog wat onderschatte, vroeg mij toch om mee te gaan. Ook wel gezellig vond ze en tja je moest daar wel beslissen wat te kopen en dan is het ook prettiger samen te zijn.

Een keuze maken

Dus togen wij op een regenachtige avond in de herfstvakantie richting de IKEA. Daar aangekomen waren wij niet de enige die de herfstvakantie gebruikten om nieuwe meubels aan te schaffen. Maar wij gingen recht op ons doel af, zoals het mannen eigen is, en al snel waren we op de plek waar alle bureaus te vinden waren. En toen viel de kastruimte die op internet zo mooi leek toch wel erg tegen. Maar verder was het een prachtig bureau. Dus even schakelen en verder kijken.

Toen viel zijn oog op een bureau met een open kast er aan vast. Met een heel groot werkblad en daar ging het ook om. Het zou precies moeten passen in zijn kamer. Hij heeft de indeling van de open kast helemaal zelf gemaakt en moest kiezen tussen grote en/of kleine laden, kastjes, bakken etc. En natuurlijk een kleur naar keuze. Maar hij deed het allemaal rustig en goed doordacht, hield rekening met de kleuren die al in zijn kamer aanwezig waren en kwam tot een bestelling.

En dan op naar het magazijn en hopen dat alles aanwezig is. Het was even zoeken maar uiteindelijk konden we alle onderdelen op een kar laden en richting de kassa gaan. Daarna uiteraard voor zijn vader en moeder een kop koffie en voor hem een ijsje. En een grote zak appelflappen voor het thuisfront. Er was al een sms'je gestuurd met de vraag hoe laat we thuis zouden zijn. Bij thuiskomst hielp iedereen die er was even met uitladen en konden we zo toch nog de 2e helft van een belangrijke voetbalwedstrijd zien.

In elkaar zetten

Ik had tegen onze zoon gezegd dat hij wel vast kon beginnen met de laden en kastjes in elkaar te zetten als ik overdag op mijn werk was. Hij begon enthousiast met hulp van een broer. Even leek het toch te ingewikkeld maar met enig doorzetten kreeg hij de slag te pakken en toen ik 's avonds thuis kwam was dat allemaal klaar. Die avond hadden we een peetoom van een van onze kinderen te eten en dus kwam er niets meer van om mee te helpen. Onze zoon vond het niet erg, want eerst moest hij naar de voetbaltraining en daarna moest nog al het voetbalnieuws van internet bijgelezen worden. Want het was ook nog vakantie.

Slopen

Nu moest er natuurlijk eerst ruimte gemaakt worden door de oude kast weg te halen. En van de gelegenheid gebruik te maken door alles goed schoon te maken De stofzuiger werd naar de bovenste verdieping gesjouwd. Dat heeft hij de volgende dag helemaal in zijn eentje gedaan. Mijn vrouw zag hem telkens met grote planken naar beneden komen. Alles werd even in de achtertuin gelegd en gezien de staat waarin het verkeerde, zullen de jongens het maar klein gaan maken zodat het weggegooid kan worden.

Resultaat

En toen kon hij zijn bureau in elkaar gaan zetten. Hij begon er aan en vroeg wat sjouwhulp van zijn broers, maar verder heeft hij het helemaal alleen in elkaar gezet. En toen ik 's avonds van mijn werk thuis kwam liet hij me vol trots zijn nieuwe bureau zien. Ik kon alleen maar complimenten geven, want hij had het geweldig goed gedaan. De volgende dag zou hij de rest van zijn kamer nog eens goed schoonmaken en daarna de inrichting van zijn nieuwe bureau.
Het was een goed bestede herfstvakantie.