Hier wordt gebeden!Wist je dat er op zondag 18 oktober wereldwijd zeker een miljoen kinderen de rozenkrans bidt voor de vrede? Het is inmiddels al tien jaar terug dat het idee voor dit wereldwijde kindergebed ontstond in … Venezuela. Nederland en Vlaanderen doen ook mee. En jij? Wist je dat er op zondag 18 oktober wereldwijd zeker een miljoen kinderen de rozenkrans bidt voor de vrede? Het is inmiddels al tien jaar terug dat het idee voor dit wereldwijde kindergebed ontstond in … Venezuela. Nederland en Vlaanderen doen ook mee. En jij?

Hier wordt gebeden!De wens die er aan ten grondslag ligt is om kinderen er bewust van te maken dat het gebed ontzettend nodig is en dat gebed werkelijk helpt. Het gebed draagt bij aan de innerlijke vrede van iedere afzonderlijke mens, aan eenheid en vrede in gezinnen, in je land en uiteindelijk over de hele wereld. De huidige paus heeft over het gebed in het gezin tijdens een van zijn woensdagcatechese gesproken: “Het mensenhart verlangt naar het gebed, ook zonder het te weten; en als het er niet toe komt, vindt het geen rust. Maar om ervoor te zorgen dat het er wel toe komt, moet in het hart een ‘warme’ liefde, een affectieve liefde voor God worden ontwikkeld.” Dat, aldus de paus, is belangrijk aan onze kinderen te laten zien. Dat we van O.L. Heer houden.

En dat kan natuurlijk heel goed door het gebed tot zijn Moeder Maria in liefde met onze kinderen te bidden. In Nederland hebben de hulporganisatie Kerk in Nood en Kinderen bidden voor Kinderen dit initiatief opgepakt. Voor deze actie hoeven de kinderen niet te reizen en er zijn geen kosten aan verbonden. Het gaat eenvoudig om het bidden van de rozenkrans op 18 oktober om 9.00 uur ’s ochtends. Gewoon doen !

Op de site van beide organisaties kun je je aanmelden en je kunt ook zien hoeveel kinderen er al meedoen!