Eén van ons - One of usAfgelopen week zijn door het coörd­ina­tie­kan­toor in Brussel meer dan één miljoen steun­be­tui­gingen geregi­streerd voor het Europees burger­initia­tief Eén van ons. Hiermee voldoet het burger­initiatief aan al de voorwaarden. Afgelopen week zijn door het coörd­ina­tie­kan­toor in Brussel meer dan één miljoen steun­be­tui­gingen geregi­streerd voor het Europees burger­initia­tief Eén van ons. Hiermee voldoet het burger­initiatief aan al de voorwaarden.

Eén van ons - One of usDit meldt de Nederlandse nationaal coördinator van het Europees burgerinitiatief, die tevens onderstreepte dat de inzameling van handtekeningen door zal gaan tot 1 november 2013.

Het Europees burgerinitiatief vraagt om juridische bescherming van het menselijk leven en de waardigheid daarvan in de EU vanaf de bevruchting.

Eén van ons is een van de eerste geregistreerde burgerinitiatieven in de Europese Unie. Het doel van het initiatief is in Europa de bescherming te bevorderen van het menselijk leven vanaf de conceptie – binnen de mogelijkheden van de bevoegdheden van de EU. Het burgerinitiatief Eén van ons vraagt de Europese Commissie de menselijke waardigheid vanaf de bevruchting te respecteren en een einde te maken aan de financiering van activiteiten waarbij menselijke embryo's worden vernietigd op terreinen van volksgezondheid, wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingssamenwerking.

Elf landen halen het vastgesteld minimum

Eerder hadden elf landen, waaronder Nederland, het vastgesteld minimum aantal steunbetuigingen verzameld. Hiermee werd voldaan aan het eerste criterium: minimaal zeven EU landen dienen het vastgesteld minimum aantal steunbetuigingen Met het bereiken van één miljoen wordt voldaan aan het tweede criterium.

Begunstigers van het initiatief zijn lid van een burgercomité, samengesteld uit burgers van Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Hongarije en Polen, met steun van persoonlijkheden en organisaties binnen alle lidstaten van de EU.

Het burgerinitiatief wordt in Nederland ondersteund door diverse politieke partijen en maatschappelijke organisaties. Naast de Nederlandse bisschoppenconferentie heeft ook Katholiekgezin.nl deze petitie van harte aanbevolen.

Nog geen gelopen race

Toch is het zaak het verzamelen van handtekeningen nog even voort te zetten en iedereen die nog niet getekend heeft te overreden dit alsnog te doen. Het streven is om een ruime marge van 20% aan te houden. Dat betekent dat er nog ruim 200.000 mensen worden gezocht die hun handtekening onder dit belangrijke burgerinitiatief willen zetten. Alle 'extra' stemmen boven de vereiste 1 miljoen tellen namelijk ook mee. Er kan nog anderhalve maand gestemd worden, tot 1 november.

Teken nu!

Heb je nog niet getekend, stel het dan niet langer uit en steun dit belangrijke initiatief. Behalve het politieke signaal is het ook een duidelijk hart onder de riem voor de vele mensen die zich inzetten voor de pro-life beweging!