Elektronisch kinddossier loopt uit de handHet Elektronisch Kind­dossier dat minister Rouvoet wil laten invoeren is een lap­middel. De overheid zou juist moeten investeren in een beleid voor goede gezinnen. Zij doet het tegen­over­gestelde. Elektronisch kinddossier loopt uit de handHet Elektronisch Kinddossier dat minister Rouvoet wil laten invoeren is een lapmiddel. De overheid zou juist moeten investeren in een beleid voor goede gezinnen. Zij doet het tegenovergestelde. Door de huidige benadering lijkt de overheid alles te willen controleren en steeds meer uit het oog te verliezen dat zij ten opzichte van het disfunctionele gezin hooguit een dweilfunctie heeft.

Wanneer een gezin niet functioneert, mag de overheid ingrijpen. Maar wanneer? Het Elektronisch Kinddossier van minister Rouvoet is als Big Brother voor de kleintjes. Bovendien dreigt het ideaal van het normale en volledige gezin uit het zicht te verdwijnen.

Wanneer er in heel Nederland treinen beginnen te ontsporen, is het verstandig te controleren of de hulpdiensten goed functioneren. Arriveren de ambulances op tijd? Staat de brandweer paraat? Kunnen traumahelikopters worden ingezet? Ook vernuftige elektronische meldsystemen van ontsporingen kunnen goede diensten bewijzen. Allemaal lofwaardige inspanningen. Maar het eerste wat je toch zult moeten doen, is het onderhouden van treinen en spoor.

Lees verder op de site van Katholiek Nieuwsblad