E-coach van internetcursus WaaromJezusDe internetcursus WaaromJezus? in rk-setting loopt al een aan aantal jaar. Vooral het persoonlijk contact tussen deelnemer en e-coach blijkt een groot succes. Iets voor jou?
De internetcursus WaaromJezus? in rk-setting loopt al een aan aantal jaar. Vooral het persoonlijk contact tussen deelnemer en e-coach blijkt een groot succes. Iets voor jou?

Waarom Jezus? is een vier-weken durende cursus via internet die je thuis vanachter je eigen pc volgt. Vooral het persoonlijk contact tussen deelnemer en e-coach blijkt een groot succes. De e-coach gaat in op de persoonlijke antwoorden en vragen van de deelnemer en kan ook chatten en deelnemen aan een forum. De eerstvolgende cursus start op 24 september.

Wat is ‘Waarom Jezus?’

De internetcursus is van oorsprong een samenwerkingsverband tussen de evangelische Omroep, de Alpha-cursus Nederland. ‘Waarom Jezus?’ in rooms-katholieke setting is een aanbod van Stichting Katholiek Alpha Centrum. De Evangelische Omroep stelt de internetsite en techniek ter beschikking. ‘Waarom Jezus?’ wil mensen die via internet op zoek zijn naar zingeving en geloofsvragen
hebben, proberen op weg te helpen en waar mogelijk door te verwijzen naar
cursussen binnen de geloofsgemeenschap van de Kerk (bijv. de Alpha-cursus).

Reactie deelnemer: “De cursusstof was duidelijk, informatief, helder en er was een goede feedback van de e-coach! Het heeft mij veel geholpen en ik zou zelf deze cursus aan anderen aanraden die met het geloof bezig willen zijn.”
Reactie e-coach: “Het is super om te zien hoe je vaak met heel kleine dingen mensen kunt helpen om God verder te ontdekken. Je ziet ze als het ware week na week groeien zeker als je ook zo af en toe komt kijken op de chat. Het is ook niet echt lastig om ze weer los te moeten laten na 4 weken, omdat je gewoon ziet dat ze verder willen en kunnen door bijvoorbeeld een Alpha-cursus of doordat je ze naar een parochie hebt kunnen verwijzen. Daarnaast is het mailen iets wat je kan doen wanneer het jou uitkomt dus het is ook nog eens heel makkelijk in te passen.”

E-coach gezocht

E-coach van internetcursus WaaromJezusDe Stichting Katholiek Alpha Centrum is op zoek naar e-coaches. Een e-coach is ongeveer 1,5 uur per deelnemer per week bezig. Lijkt het jou wat om e-coach te worden en zo vanuit je katholieke geloof anderen wat verder op weg te helpen?
We zoeken mensen die van harte rooms-katholiek zijn (d.w.z. geen moeite hebben met wat de Kerk voorhoudt), zich schriftelijk kunnen uitdrukken (via het internet) en deelnemers de ruimte kunnen bieden om het geloof zelf te ontdekken.
Voor moeders die geen werk buitenshuis hebben, zou dit een mooie invulling van een stukje van hun tijd kunnen zijn. Maar natuurlijk ook anderen die zich aangesproken voelen, kunnen reageren.

Informatie

Voor meer informatie: zie de website van Waarom Jezus?

Aanmelden kan tot 18 september. In dit aanmeldformulier kun je direct je gegevens invullen en opsturen. Het formulier is opgesteld samen met de EO en hier en daar wat reformatorisch. Laat je daardoor niet afschrikken!

Verder is bijwoning van een training (+ 1 dagdeel) nodig voordat je als coach kunt beginnen. We proberen deze zomer nog een training te plannen zo mogelijk in jouw omgeving.