DVD-serie Catholicism aangeboden aan mgr. HendriksOp 19 februari 2015 is het eerste exem­plaar van de DVD-serie Catholi­cism over­han­digd aan mgr. Hendriks van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Hij was verheugd het in ont­vangst te mogen nemen en her­kende de waarde van Catholicism in een tijd dat de kennis van het geloof afneemt.

Op 19 februari 2015 is het eerste exemplaar van de dvd-serie Catholicism overhandigd aan mgr. J.W.M. Hendriks, hulpbisschop van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Mgr. Hendriks was verheugd om het in ontvangst te mogen nemen en herkende de waarde van Catholicism in een tijd dat de kennis van het geloof afneemt.

DVD-serie Catholicism aangeboden aan mgr. HendriksZijn reactie: “De serie heeft mensen in vele landen al gefascineerd. De priester Robert Barron legt niet alleen aantrekkelijk uit, de mooie beelden raken ook het hart. Catholicism is geschikt om zelf te bekijken, maar nog mooier is het om dat met een groep te doen.”

Father Barron bezocht 15 landen en maakte op 50 locaties opnamen. Eigenlijk is het een reis door de schatkamer van het katholieke geloof. De spreker heeft de gave om op een boeiende manier geloofsthema’s uit te leggen en schuwt ook lastige thema's niet. Tegelijk krijgen we te zien hoe het geloof leeft en mensen tot steun is. Fr. Barron neemt ons mee naar wat goed, mooi en waar is.

Er is ruim een jaar gewerkt aan de ondertiteling. Deze kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse vertalers.

Deze prachtige dvd-serie is geschikt voor parochiecatechese, geloofsonderricht, vervolgavonden bijv. na Alpha, maar ook om er zelf of in huiselijke kring naar te kijken. Een kleine handleiding legt uit hoe bijeenkomsten te organiseren zijn. Daarin staat ook hoe Catholicism bij delen van de Catechismus van de Katholieke Kerk en van Youcat als ‘illustratie’ getoond kan worden. De afleveringen duren ongeveer 50 minuten.

Meer informatie en bestellen

Catholicism is een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Betsaida en Stichting Katholiek Alpha Centrum. De prijs (voor 500 minuten!) is zo laag mogelijk gehouden om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven kennis te maken met dit mooie materiaal: € 39,90.