DVD ‘Cultuur voor het leven’Bio-ethische vraagstukken, zoals de huidige discussie rond embryoselectie, worden steeds complexer en de aanpak ervan vereist een actuele bijdrage van wetenschap en ethiek. De dvd-serie Cultuur voor het leven geeft een christelijke visie op deze vraagstukken.

Bio-ethische vraagstukken, zoals de huidige discussie rond embryoselectie, worden steeds complexer en de aanpak ervan vereist een actuele bijdrage van wetenschap en ethiek. De dvd-serie Cultuur voor het leven geeft een christelijke visie op deze vraagstukken.

DVD ‘Cultuur voor het leven’ De dvd-serie is in 2006 verschenen bij Goya Producciones en is inmiddels in vele talen uitgegeven. Cultuur voor het leven is als dvd-serie vanaf 7 juni in het Nederlands beschikbaar. De Nederlandse vertaling is een initiatief van Stichting Soka (Sociaal-culturele en Kunstactiviteiten).

Tijdens het symposium ‘De ideale, eeuwig jonge mens’ van zaterdag 7 juni werd de Nederlandse vertaling van de dvd-serie gepresenteerd. In de serie worden acht bio-ethische vraagstukken in beeld gebracht en besproken. In Cultuur voor het Leven blijkt duidelijk respect voor de mens die lijdt en wordt gewezen op nieuwe technieken om dit lijden op verantwoorde wijze te verzachten of te verhelpen.

Het beeldmateriaal, de interviews met beroepsdeskundigen op het gebied van de bio-ethiek, het benoemen van de vraagstukken en de argumentatie rondom de verschillende thema’s, is zeer toegankelijk materiaal voor een breed publiek. Het kan ook heel goed als onderwijsmateriaal gebruikt worden

De dvd kost 39.75 euro en is te bestellen bij Stichting De Boog, www.deboog.nl
Klik hier voor een PDF van de DVD omslag