Verslaafd aan gamesZeker twintig­duizend jongeren tussen 12 en 17 jaar zijn verslaafd aan games. Honderd­duizend jongeren vertonen tekenen van verslaving. Dat stelt communi­catie­weten­schapper Jeroen Lemmens van de Univer­siteit van Amsterdam vandaag in het Nederlands Dagblad.
Verslaafd aan gamesZeker twintigduizend jongeren tussen 12 en 17 jaar zijn verslaafd aan games. Honderd­duizend jongeren vertonen tekenen van verslaving. Dat stelt communicatie­wetenschapper Jeroen Lemmens van de Universiteit van Amsterdam vandaag in het Nederlands Dagblad.

De onderzoeker ondervroeg 1024 kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar over hun gamegedrag op internet en op een spelcomputer. Zo'n negentig procent van de jongens blijkt volgens de onderzoeker videogames te spelen. Het aantal verslaafden neemt toe doordat meer mensen computer­spelletjes gaan spelen, stelt Lemmens. Hij vermoedt dat het aantal verslaafden nog zal toenemen.

De groep verslaafden was eenzamer, minder sociaal vaardig en had vaak last van slaaptekort of problemen op school. De verslavings­zorg ziet volgens het Nederlands Dagblad nog geen grote toestroom van gameverslaafden.

Lemmens promoveert volgend jaar op zijn onderzoek.