Moederretraite in Aarle-RixtelDe ‘Moederretraite’ is inmiddels een begrip in katholiek Nederland. Ook in 2014 worden weer drie moeder­retraites georgani­seerd met pastoor Wilmink, pastoor Hagen en pastoor Ten Have. De ‘Moederretraite’ is inmiddels een begrip in katholiek Nederland. Ook in 2014 worden weer drie moederretraites georganiseerd met pastoor Wilmink, pastoor Hagen en pastoor Ten Have.

Beste moeders,

Moederretraite in Aarle-RixtelWe zijn heel blij en dankbaar dat we in 2014 opnieuw 3 moeder­retraites mogen organiseren. Deze stille retraites zullen alle drie plaatsvinden in de vastentijd. Je bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen! Dit keer zal de goddelijke deugd ‘Hoop’ onze leidraad zijn. ‘Hoop’ staat centraal in de encycliek Spe Salve uit 2007 van emeritus-paus Benedictus XVI.

Ook  Paulus schreef regelmatig over de ‘Hoop’: “In deze Hoop zijn wij gered”(Rom.8,24).

Aan ons, moeders in deze tijd, de uitdaging ook werkelijk te leven vanuit deze hoop. Een levens­houding die wij op onze beurt door mogen geven aan de mensen om ons heen. We mogen daarbij steeds vertrouwen op God. Hij wil ons deze Hoop schenken, laten we Hem hierom vragen in ons gebed.

Klooster in Aarle-Rixtel

Wij zullen tijdens de retraite wederom te gast zijn in het klooster van de Missie­zusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel. We hebben een eigen programma met diverse conferenties, maar we zullen ons ook regelmatig aansluiten bij de gebeds­tijden van de zusters.

Dit jaar zal er ook weer een retraite zijn met (nog) meer stille tijd. Dit weekend (7-8-9 maart) staat onder leiding van pastoor Wilmink en is alleen bedoeld voor moeders die al minimaal twee keer aan een moederretraite hebben deelgenomen.

Alle retraites beginnen op vrijdag­middag rond 16.00 uur en eindigen op zondagmiddag rond 14.00 uur. De kosten voor het weekend bedragen € 75,00. De prijs mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen aan de moeder­retraite.

Je aanmelding zien we graag per email: moederretraite@online.nl  tegemoet. Vergeet niet ook het weekend van je 2e en 3e keus te vermelden mocht het weekend van je voorkeur al vol zitten.

Weekend   Geestelijke begeleiding
7-8-9 maart   Pastoor Wilmink   (extra stille tijd)
21-22-23 maart   Pastoor Hagen
28-29-30 maart   Pastoor ten Have

Na opgave ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging, zodat je weet welk weekend je vrij mag houden! Kijk ook op www.moederretraite.nl voor meer achter­grond­informatie en foto’s!

Meer informatie

  • Elise van Dijk, 026-3613542
  • Edith Ruijs, 0488-453040
  • Hansi Wittenberg, 0488-453168