Er is een aantal websites met documenten over huwelijk, gezin en opvoeding.   Dossiers

 iMAPP rapport paus Benedictus over huwelijk, april 2008

Compendium paus Benedictus XVI over huwelijk en gezin

Aan de vooravond van het pausbezoek aan Amerika zijn alle uitspraken van paus Benedictus XVI over huwelijk en gezin op een rij gezet in een compendium. Tijdens zijn pontificaaat heeft de paus 111 keer gesproken over het huwelijk, vaak in verband gebracht met mensenrechten, wereldvrede en de dialoog tussen geloof en rede.

Rapport in PDF formaat
Institute for Marriage and Public Policy

   
 Vredesduif

Vredesboodschap

RK Documenten heeft een werkvertaling uit de Duitstalige versie van het Vaticaan van deze belangrijke boodschap van de paus.

www.rkdocumenten.nl/index.php?docid=2126

   
Compendium voor de Sociale Leer van de Kerk

Compendium sociale leer van de kerk

Onder impuls van Paus Johannes Paulus II heeft de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede de sociale leer van de katholieke Kerk gebundeld in één overzichtelijk compendium. Het is een samenvatting van het denken van de Kerk over sociale thema’s als het gezin, werk, politiek, internationale relaties, vrede en milieu. De officiele Nederlandse vertaling is nu te verkrijgen bij LICAP , prijs 20 euro.

   
RK Documenten

RK Documenten – dossier Familie, huwelijk en gezin

Indrukwekkende verzameling kerkelijke documenten met tientallen dossiers, waaronder dit dossier Familie, huwelijk en gezin.

Bisdom Roermond - album Jaar van het gezin

Bisdom Roermond – album Jaar van het Gezin

Documenten en berichten rond het jaar van het gezin.

Bisdom Haarlem-Amsterdam - De Hoeksteen

Bisdom Haarlem-Amsterdam – De Hoeksteen

Een lijst met verschillende artikelen en documenten over Huwelijk en Gezin. Het betreffen stukken uit verschillende tijdschriften, toespraken en vertalingen daarvan en eigen materiaal.