Radio 1 over ‘dokter’ CorrieZoals beloofd volgen we op deze site nieuws en ontwikkelingen rond de rel die is ontstaan over het programma dokter Corrie. Deze week verschenen in diverse kranten en op internet opiniebijdragen en vonden er twee discussies op de radio plaats. Radio 1 over ‘dokter’ CorrieZoals beloofd volgen we op deze site nieuws en ontwikkelingen rond de rel die is ontstaan over het programma dokter Corrie. Deze week verschenen in diverse kranten en op internet opiniebijdragen en vonden er twee discussies op de radio plaats.

Korte samenvatting: Sinds begin september bevat het schooltv weekjournaal een item dokter Corrie. Dit personage geeft op cabaretachtige manier seksuele voorlichting vanuit een bepaalde visie. Ouders, politici en docenten vinden dat de inhoud en de vorm niet passen binnen het schooltv weekjournaal.

Uitzending gemist?

Tijdens het VARA programma ‘Het nieuws van alle kanten’ op Radio 1 van dinsdag 1 oktober werd een debat gevoerd tussen Caroline Tax als verontruste ouder en Diande Veldman van RutgersWPF. Het debat is als podcast nog te beluisteren.

Maandagavond 30 september vond op radio 5 een discussie plaats in het programma Dichtbij Nederland over de stelling ‘Seksuele voorlichting moet niet als satire worden gebracht’. Ook dat debat is als podcast te beluisteren.

Intussen heeft CU-Kamerlid Joel Voordewind Kamervragen gesteld over het dokter Corrie programma en is er een item in de avonduitzending van het jeugdjournaal geweest.

Enkele links naar artikelen:

Eerder verschenen op deze site