De dokter Corrie showZondag 15 maart is een datum om in de gaten te houden. Dan begint rond de klok van 18.20 uur namelijk De dokter Corrie Show, een programma met seksuele voorlichting voor kinderen vanaf 9 jaar. Zondag 15 maart is een datum om in de gaten te houden. In ieder geval wanneer u kinderen hebt die op zondagavond zo rond de klok van 18.20 uur nog even tv mogen kijken voor het slapengaan. Dan begint namelijk De dokter Corrie Show, een programma met seksuele voorlichting voor kinderen vanaf 9 jaar.

De dokter Corrie show
Weet je zeker dat je ‘dokter’ Corrie je kinderen het Wonder van het Leven wilt laten uitleggen?!

Wellicht komt de naam dokter Corrie in combinatie met ‘seksuele voorlichting’ je niet onbekend voor. Vorig schooljaar had zij, een wat puberaal doktersfiguur gespeeld door actrice Martine Sandifort, een vaste plek in het Schooltv-Weekjournaal voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Er kwam heftig protest op de korte stukjes van ouders, docenten en anderen die het ongepast en ongewenst vonden dat Schooltv middels een cabaretachtige act ongevraagd wekelijks seksuele voorlichting opdrong aan kinderen tussen de 9 en 12. De inhoud van het toenmalige item en ook van de nieuwe show en daarbij de gehele benadering van seksualiteit, zijn door Rutgers WPF ingegeven. Daar lag voor de protesterende groep – die ruim 11.000 handtekeningen verzamelde – ook een van de belangrijkste bezwaren. Vanuit één bepaalde visie op seksualiteit worden de kinderen en hun ouders dingen voorgehouden als zou dat de ‘waarheid’ zijn. Wie echter vanuit een bepaalde levensvisie, zoals de katholieke of protestantse, seksualiteit benadert en zo zijn kinderen wil opvoeden, werd door het programma buitenspel gezet.

Martine Sandifort zegt daar nu in het AD over: “Ik begreep de ophef wel een beetje. Als je als ouder een andere boodschap aan je kinderen wilt uitdragen, helpt dit programma niet.”

Wees dus alert en weet wat je kinderen kijken. En mocht je zelf je oordeel willen vellen, dan kun je de Dokter Corrie Show bij uitzending gemist bekijken (na 15 maart uiteraard). Het geeft dan meteen een goed beeld van de manier waarop Rutgers WPF tegen seksualiteit aankijkt. Zij verzorgen tevens het lesmateriaal enz. rondom de Week van de Lentekriebels die op veel scholen in de week van 16 maart in groep 1 t/m 8 plaatsvindt.