2nd Annual March for Life and FamilyDe tweede jaarlijkse Mars voor het Leven en het Gezin vond afgelopen zondag plaats in Warschau. Het was meteen een protest tegen de Gay Parade die de dag ervoor in de Poolse hoofdstad plaatsvond. 2nd Annual March for Life and FamilyDe tweede jaarlijkse Mars voor het Leven en het Gezin vond afgelopen zondag plaats in Warschau. Het was meteen een protest tegen de Gay Parade die de dag ervoor in de Poolse hoofdstad plaatsvond.

De ongeveer 4000 demonstranten die aan de Gay Parade in Warschau deelnamen, willen gelijke rechten voor homoseksuele stellen. Ondanks de vele buitenlandse deelnemers die speciaal voor deze de parade naar Warschau waren gekomen, haalde de opkomst lang niet de verwachte 10.000 deelnemers. De demonstratie was bedoeld om weerstand te bieden tegen het voorgenomen overheidsbeleid om “homoseksuele propaganda” te verbieden in openbare scholen.

De Nederlandse media hadden ruim aandacht voor deze parade terwijl er geen melding is gemaakt van de Mars voor het Leven en het Gezin die de dag erna, zondag 20 mei, plaatsvond. De schattingen van het aantal deelnemers lopen in de diverse buitenlandse berichten uiteen van bijna duizend tot rond de 3000. Tijdens deze mars werden borden gedragen met “Kies voor Leven” en “lage belastingen voor mama en papa”. Vice-premier Roman Giertych sprak de bezoekers toe. “Ik denk dat men zich moet verzetten tegen wat gisteren hier gebeurd is.” Volgens Giertych waren de demonstranten “vanuit allerlei landen hiernaartoe gekomen en probeerden zij hun programma aan ons op te dringen.” (CWN/KN)