Demonstraties in 75 Franse stedenMet de slogan “un papa, une maman, ne mentons pas aux enfants” – “een papa, een mama, lieg niet tegen kinderen” werd dinsdag 23 oktober in 75 steden in Frankrijk gedemonstreerd tegen het plan van de socialistische regering om het homohuwelijk te legaliseren.

Met de slogan “un papa, une maman, ne mentons pas aux enfants” – “een papa, een mama, lieg niet tegen kinderen” werd dinsdag 23 oktober in 75 steden in Frankrijk gedemonstreerd tegen het plan van de socialistische regering om het homohuwelijk te legaliseren.

Demonstraties in 75 Franse stedenDe evenementen werden georganiseerd door de Alliance Vita en waren opgezet in de vorm van flash mobs. Op drukke locaties werden argeloze voorbijgangers verrast door een straattheater met een boodschap.

Bij de flash mobs werd de behoefte van ieder kind aan een moeder én een vader gesymboliseerd door een groep mannen in zwarte kleding en een groep vrouwen in witte kleding. Een vogeltje dat werd geholpen het nest te verlaten stond symbool voor een pasgeboren baby dat zowel een mama als een papa nodig heeft.

In maar liefst 75 steden werden deze flash mobs uitgevoerd met in Lyon 600 mensen, 400 in Rennes, 400 in Bordeaux en 200 in Toulouse. Door luidsprekers klonken toepasselijk Tout bebe en besoin d’une maman (elke baby heeft behoefte aan de liefde van een mama) en Abba’s Mamma Mia.

In Parijs spraken leiders van de organisatie Alliance Vita voor een menigte van tenminste 1500 mensen voor het zaken- en winkelcentrum La Defense.

Als kandidaat voor het presidentschap heeft premier François Hollande beloofd dat hij werk zou maken van legalisering van het homohuwelijk en toegang tot kunstmatige inseminatie en het draagmoederschap voor homoparen. Op 7 november zal een wetsvoorstel worden gepresenteerd waarin dit moet worden geregeld.

Een groot aantal Franse katholieke bisschoppen heeft zich uitgesproken tegen het plan, o.a. de kardinaal van Lyon, Philippe Barbarin, en de kardinaal van Parijs, Andre Vingt-Trois, evenals groepen van regionale bisschoppen en mgr. Marc Aillet, de bisschop van Bayonne.

Een demonstratie voor het traditionele huwelijk staat gepland op 17 november in Parijs; Lekenbeweging Civitas organiseert een mars op 18 november en op 20 januari 2013 wordt de 9e Mars voor het Leven gelopen die zich ook zal focussen op het traditionele huwelijk, gelijktijdig met de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel.

Het artikel Thousands join 75 ‘flash mobs’ in defense of traditional marriage in France op de website www.lifesitenews.com van Jeanne Smits, correspondent in Parijs is vertaald uit het Engels en met toestemming overgenomen.