Demo für Alle Stuttgart (foto: Demo für Alle)Ongeveer 4500 mensen hebben zondag in het Duitse Stuttgart deel­ge­nomen aan een bij­een­komst van de pro-huwe­lijks- en gezins­orga­ni­satie Demo für Alle. Dat heeft de politie gemeld. Aan een tegen­demon­stratie namen “honderden mensen” deel. Ongeveer 4500 mensen hebben zondag in het Duitse Stuttgart deelgenomen aan een bijeenkomst van de pro-huwelijks- en gezinsorganisatie Demo für Alle. Dat heeft de politie gemeld. Aan een tegendemonstratie namen “honderden mensen” deel.

De politie maakte melding van achttien gewonden, onder wie agenten en tegendemonstranten, en twee arrestaties. Linkse demonstranten probeerden de bijeenkomst te blokkeren. De politie zette wapenstok en pepperspray in.

Demo für Alle Stuttgart (foto: Demo für Alle)

Verkiezingen

Over twee weken vinden in Baden-Württemberg verkiezingen plaats voor de Landdag, het parlement van de deelstaat waarin Stuttgart ligt.

‘Duivelse leugen genaamd gender’

Op de bijeenkomst sprak onder meer de hulpbisschop van Salzburg, Andreas Laun. Hij waarschuwde “ons zo zijn als man, als vrouw, als vader en moeder” te verdedigen en kinderen te beschermen “tegen de ideologische dwangvervorming door de duivelse leugen genaamd gender”.

‘Ja tegen kinderen’

De secretaris-generaal van de Duitse Evangelische Alliantie, Hartmut Steeb, bekritiseerde het onderwijsbeleid in Baden-Württemberg. “We hebben een vormingsoffensief voor huwelijk en gezin nodig, voor de overname van duurzame verantwoordelijkheid voor de toekomstige generaties, dus een ja tegen kinderen.”

‘Indien niet helemaal middeleeuws’

Kritiek was er uit de hoek van de Groenen. Volgens Volker Beck kunnen de deelnemers aan Demo für Alle “in een integratiecursus een hoop leren”. Hun opvatting van de rollen van geslachten en van seksualiteit is volgens hem “minstens” afkomstig uit de Biedermeiertijd, “indien niet helemaal middeleeuws”.

Voor ‘huwelijk, gezin en onze kinderen’

Tot de organisatie Demo für Alle behoren onder meer enkele evangelische werkgroepen van de CDU en het Forum Duitse Katholieken. Coördinatrice Hedwig von Beverfoerde liet zondagavond weten dat men ook na de Landsdagverkiezingen zal blijven inzetten voor ‘huwelijk, gezin en onze kinderen’. (Katholiek Nieuwsblad)