Betsaida boek: De kracht van het gezinDeelnemers aan het opgroeisymposium op 5 maart werden verrast een primeur als cadeautje te ontvangen: de vertaling van ruim 30 overwegingen over het gezin door paus Franciscus in een handzaam boekje. Deelnemers aan het opgroeisymposium op 5 maart werden verrast een primeur als cadeautje te ontvangen: de vertaling van ruim 30 overwegingen over het gezin door paus Franciscus in een handzaam boekje.

Betsaida boek: De kracht van het gezin“Paus Franciscus staat wereldwijd bekend als een paus die dicht bij de mensen staat, die hun zorgen en vragen wil delen en oog heeft voor de dagelijkse strijd die mensen moeten leveren om hun roeping als mens en christen met vallen en opstaan waar te maken. Hij maakt duidelijk dat je niet perfect hoeft te zijn om de liefde en barmhartigheid van God te ontvangen” schrijft mgr. Hendriks in het voorwoord. “Vanaf het begin van zijn pontificaat heeft paus Franciscus een bijzondere liefde en aandacht gehad voor het gezin, niet alleen voor het ‘perfecte’ gezin, maar voor het concrete, reële gezin dat mooie momenten meemaakt, strubbelingen kent, voor uitdagingen staat, vaak ook gewond is geraakt. Een bijzonder mooie uiting van deze hartelijke belangstelling vormt de serie toespraken die de paus over het gezin heeft gehouden bij de wekelijkse algemene audiënties.”

Uitgeverij Betsaida heeft de serie overwegingen bewerkt en uitgebracht onder de titel ‘De kracht van het gezin’. “Een schatkist gevuld met de zo kenmerkende liefdevolle en praktische benadering van paus Franciscus” lezen we in de inleiding. De serie vormt een mooie inspiratiebron voor gezinnen, een ‘spiritualiteit van de familie’, met geloof en vertrouwen en tegelijk praktisch en concreet. De uitgever hoopt dat “deze uitgave veel vaders en moeders, grootvaders en –moeders, broers en zussen, tantes en ooms, en vooral ook hen die op een of andere manier gekwetst zijn, helpt hun roeping als man en vrouw, binnen het gezin, te vinden en vol overgave te realiseren.”