KinderombudsmanDe Eerste Kamer heeft woensdag 16 juni ingestemd met de initiatiefwet Kinderombudsman. Er is 15 jaar lang voor zo’n vertrouwenspersoon gelobbyd. De Eerste Kamer heeft woensdag 16 juni ingestemd met de initiatiefwet Kinderombudsman. Er is 15 jaar lang voor zo’n vertrouwenspersoon gelobbyd.

KinderombudsmanPvdA-Kamerlid Arib, van wie het voorstel afkomstig is, reageerde met: “Het is heel erg belangrijk dat de Kinderombudsman een eigen gezicht gaat krijgen, dat alle kinderen hem of haar kennen en dat hij of zij ook heel goed met kinderen kan communiceren. Hij of zij moet vertrouwd zijn met Facebook, Hyves en héél goed kunnen twitteren.”

Ook demisionair minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin sprak zijn waardering en steun uit. De Tweede Kamer moet de Kinderombudsman benoemen, op basis van een voordracht van drie kandidaten, aangedragen door de Nationale Ombudsman. Op alle mogelijke momenten zullen kinderen en jongeren betrokken gaan worden bij de installatie van hun Kinderombudsman. (KN)