De Hokjesman - De KatholiekenHet kan je bijna niet ontgaan zijn: VPRO programma De Hokjesman ging vrijdag 24 oktober over katholieken. Het is een bijzonder fraaie uitzending geworden waarin een herken­baar en positief beeld wordt geschetst van katholiek Nederland, met name boven de rivieren. Het kan je bijna niet ontgaan zijn: VPRO programma De Hokjesman ging vrijdag 24 oktober over katholieken. Het is een bijzonder fraaie uitzending geworden waarin een herkenbaar en positief beeld wordt geschetst van katholiek Nederland, met name boven de rivieren.

De Hokjesman - De KatholiekenIn De Hokjesman gaat pro­gram­ma­maker Michael Schaap, gefas­cineerd door de Nederlandse hokjes­geest, als een volken­kundige op veld­onderzoek naar typisch Nederlandse fenomenen. Deze keer portret­teert hij katholieken en komen Anton de Wit en zijn gezin, Mgr. Punt en het reilen en zeilen in het bisschops­huis van Bisdom Haarlem-Amsterdam in beeld, en ook de afsplitsing Bezield Verband krijgt het woord.

De uitzending begint met het plaatsen van de jaarlijkse dennen­boom voor de kerk in het Limburgse Banholt. Vervolgens gaat De Hokjesman op zoek naar katholieken boven de rivieren om na een bezoek aan Bezield Verband in Utrecht, uit te komen in Bisdom Haarlem-Amsterdam met o.a. een verdiepings­weekend in Heiloo en de Stille Omgang in Amsterdam. Al met al een leuke uitzending om nog eens opnieuw te bekijken, bijvoor­beeld bij Uitzending Gemist.