Artikelenreeks Anton de Wit - De Dwaze VaderAuteur Anton de Wit gaat voor gezinsblad Inspiratie Magazine een nieuwe reeks artikelen – hij noemt het zelf luchtige essays – schrijven. Met de titel De dwaze vader laat het onderwerp zich eenvoudig raden: het vaderschap.

foto: Annemijcke Photography
Artikelenreeks Anton de Wit - De Dwaze Vader

Auteur Anton de Wit gaat voor gezinsblad Inspiratie Magazine een nieuwe reeks artikelen – hij noemt het zelf luchtige essays – schrijven. Met de titel De dwaze vader laat het onderwerp zich eenvoudig raden: het vaderschap.

“Zo, Moederdag is weer achter de rug – laten we het eens over vader gaan hebben. Een wat sneu figuur in onze tijd en contreien, als je het mij vraagt; en ik mag het zeggen want ik ben er zelf een. In de Hollywoodse lopende-band-romcoms is hij vaak een hardleerse losbol die, door de onverwachte en ongewenste zorg voor een kind, langs kluchtige kronkelwegen de betekenis van vaderlijke verantwoordelijkheid geleerd krijgt. In onze tv-reclames is hij een kluns die amper een pleeborstel of een koekenpan kan vasthouden, totdat hij wordt gered door de moeder – heldin, carrièrevrouw, fotomodel en huishoudgodin ineen – die hem lachend en hoofdschuddend voordoet hoe het wél moet.”

De eerste aflevering is inmiddels verschenen.