Dagblad Trouw liegtVincent Kemme, ook bekend van Biofides schrijft op Facebook dat Trouw liegt. Het dagblad kopt “Paus noemt weten­schap­pers en vrucht­baar­heids­experts arro­gant”. Vincent verwijst naar het juiste verslag op News.va. Vincent Kemme, ook bekend van Biofides schrijft op Facebook dat Trouw liegt. Het dagblad kopt “Paus noemt wetenschappers en vruchtbaarheidsexperts arrogant”. Vincent verwijst naar het juiste verslag op News.va.

Dagblad Trouw liegtTrouw schrijft: “De Paus heeft wetenschappers en vrucht­baar­heids­experts 'arrogant' genoemd op een drie­daagse confe­rentie over onvrucht­baar­heid in Rome. Koppels zouden niet moeten proberen om op 'onnatuur­lijke wijze' kinderen te krijgen, aldus Benedictus XVI.”

Vincent Kemme schrijft: “Dagblad Trouw liegt: de paus heeft niet gezegd dat wetenschappers en vrucht­baar­heids­experts arrogant zijn, in tegendeel: hij heeft ze aange­moedigd het probleem van de onvrucht­baar­heid van echt­paren verder te onder­zoeken en therapieën te ontwikkelen. Het enige is dat niet elke oplossing ethisch aanvaardbaar is voor de Kerk.”

Ook de Vatican Insider besteedt aandacht aan de bijeenkomst van de Pauselijke Academie voor het Leven die haar Algemene Vergadering dit jaar weidde aan diagnoses en behandelingen van onvruchtbaarheid, omdat de media amper aandacht besteden aan dit onderwerp dat vooral in de westerse wereld een probleem vormt en omdat het onderzoek gedomineerd dreigt te worden door de 'logica van de winst'.