What's up?Mijn vrouw vindt het wel leuk om een beetje bij te blijven met de moderne communicatiemiddelen. En ze vindt het dan ook nog een sport om met zo min mogelijk kosten te communiceren. En dat is dan via de mail of met de kinderen, als ze een telefoon hebben met internet, via WhatsApp. Mijn vrouw vindt het wel leuk om een beetje bij te blijven met de moderne communicatiemiddelen. En ze vindt het dan ook nog een sport om met zo min mogelijk kosten te communiceren. En dat is dan via de mail of met de kinderen, als ze een telefoon hebben met internet, via WhatsApp.

What's up?Nu zijn de vingers van onze jongens heel wat behendiger in het hanteren van die kleine toetsen dan die van hun ouders. En dat terwijl mijn vrouw een zeer degelijke type-opleiding heeft gehad, want ze is secretaresse geweest. Het probleem zit hem meer in de grootte van de toetsen. Toch levert het wel leuke en ook nuttige communicatie op. Zo maar even een verslagje.

Eén van onze kinderen is op weg met de trein naar een voetbal­wedstrijd. Hij heeft uiteraard zijn telefoon bij zich.

Op een gegeven moment komt zijn broer naar beneden en meldt aan mijn vrouw dat ze even op haar WhatsApp moet kijken. Ze gaat haar telefoon zoeken en ze krijgt van onze zoon het bericht dat er van de geplande treinreis niet veel klopt. Dat betekent dus dat hij wat langer onderweg is en onze zoon vindt het toch even prettig wat met het thuisfront te communiceren. Dus worden er over en weer wat berichtjes uitgewisseld.

Type-talent

Onze zoon heeft, doordat zij nogal eens een verkeerde toets aanslaat en dan ook nog per ongeluk op de knop verzenden drukt, haar al de bijnaam "type-talent" gegeven. Mijn vrouw gaat hier heel humoristisch mee om en als het dan weer verkeerd gaat, maakt ze excuses en meldt dat ze nu eenmaal geen type-talent is. Onze zoon antwoordt met een heel vriendelijk berichtje dat ze maar moet blijven oefenen. Mijn vrouw meldt hem dan dat ze dat zal doen.

Er komt dan een heel verrassend berichtje terug met het verzoek of ze dan niet alleen hem als oefen object wil gebruiken. Mijn vrouw reageert daar in alle wijsheid niet op. Dan gaat hier in huis de gewone huistelefoon, dat gebeurt niet meer zo vaak als vroeger nu er veel via de mail gaat.

Onze neef, die de kaartjes voor de voetbal­wedstrijd heeft, belt op met de vraag of het telefoonnummer van onze zoon wel juist is. Want hij krijgt een bericht dat het nummer niet in gebruik is.

Mijn vrouw kan hem vertellen dat onze zoon bijna ter plekke is, allemaal dank zij de moderne communicatie. En dus moet er weer snel via de WhatsApp gecommuniceerd worden waar de voetbalkaartjes en de neef te vinden zijn, met nogal wat foutjes. Deze keer neemt onze zoon ze maar voor lief, want er staat belangrijke informatie in. En dan komt het verlossende berichtje dat het allemaal in orde is gekomen en ze naast elkaar in het stadion zitten.