Internationaal interreligieus colloquium HumanumOp 17 november zal paus Franciscus een inter­natio­naal inter­reli­gieus collo­quium openen over de comple­men­ta­ri­teit van man en vrouw. Dat heeft de Congregatie voor de Geloofs­leer maandag 4 november 2014 bekend­gemaakt. Op 17 november zal paus Franciscus een inter­natio­naal inter­reli­gieus collo­quium openen over de comple­men­ta­ri­teit van man en vrouw. Dat heeft de Congregatie voor de Geloofs­leer maandag 4 november 2014 bekend­gemaakt.

Internationaal interreligieus colloquium HumanumOp het colloquium, dat de naam Humanum heeft gekregen, zullen leiders en geleerden van veertien religieuze tradities uit drieëntwintig landen spreken over de relatie tussen man en vrouw, met als doel het huwelijk en het gezin als hoeksteen van de samenleving te bevorderen.

Humanum zal van 17 tot 19 november plaatsvinden. Het wordt georganiseerd door de Congregatie voor de Geloofsleer en is mede gesponsord door de Pauselijke Raad voor het Gezin, de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog, en de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Eenheid van de Christenen.

Iedere sessie zal door een van de vertegenwoordigers van deze organisaties worden geopend, waarna vooraanstaande religieuze leiders en geleerden zullen getuigen over de wijsheid van hun tradities waarin de man en vrouw elkaar in het huwelijk aanvullen. De sessies zullen tevens korte filmpjes tonen met interviews met mensen uit verschillende tradities. (broodjepaap.nl)

Trailer

Op YouTube is een prachtige trailer geplaatst.

www.youtube.com/watch?v=_AhBdElcDhs