ChristenUnie presenteert gezinsplanDe ChristenUnie heeft zaterdag een gezinsplan in tien punten gepre­sen­teerd tijdens festival Opwekking. In het plan krijgen kinderen tot 6 jaar er 200 euro bij. Ook wil de CU huizen voor startende gezinnen de overdrachtsbelasting afschaffen, wat bij een woning van 200.000 euro zo'n 12.000 euro scheelt in kosten. ChristenUnie  presenteert gezinsplanDe ChristenUnie heeft zaterdag een gezinsplan in tien punten gepresenteerd tijdens festival Opwekking bij Walibi World in Flevoland. In het plan krijgen kinderen tot 6 jaar er 200 euro bij. Ook wil de CU huizen voor startende gezinnen de overdrachtsbelasting afschaffen, wat bij een woning van 200.000 euro zo'n 12.000 euro scheelt in kosten.

De partij staat voorts een verdubbeling van de tegemoetkoming tijdens het ouderschapsverlof voor. En een gezinskorting moet het verschil in behandeling tussen kostwinners en tweeverdieners verkleinen. Deze komt in de plaats van de omstreden algemene heffingskorting, die veel partijen willen afschaffen.

Het 10-puntenplan stelt: "In het gezinsleven komt heel veel bij elkaar: opvoeding, werk, sport, sociale contacten. Kinderen worden er gevormd voor het leven. Voor ouders is het vaak zoeken naar de goede balans. Hoe zorg je als ouder dat je naast je baan voldoende tijd aan je kinderen, je huwelijk of aan vrijwilligerswerk kunt besteden? Hoe zorg je dat je kinderen weerbaar zijn tegen de stroom van informatie en invloeden, welke grenzen stel je aan experimenteren en ongezond gedrag?" (KN)

Klik hier voor de verkiezingsfolder van de Christenunie