Folence Nightingale staat symbool voor alle christelijke zorgverlenersMet het toekennen van de Christelijke Zorg Award aan alle christelijke zorg­verleners brak zorg­ver­ze­ke­ring Pro Life tijdens het congres Master of Innovation and Health Management met een traditie. Met het toekennen van de Christelijke Zorg Award aan alle christelijke zorgverleners brak zorgverzekering Pro Life tijdens het congres Master of Innovation and Health Management met een traditie.

Pro Life bedankt alle christelijke zorgverleners

Abwin: “We wilden dit jaar niet 1 persoon bedanken, maar alle mensen die handen en voeten geven aan de zorg. Een christelijke zorgverzekeraar bestaat niet zonder de inzet van christelijke zorgverleners: kraamverpleegsters, verpleegkundigen, thuishulpen, relatietherapeuten, hospicemedewerkers, ziekenhuispersoneel, verpleeghuispersoneel, enzovoort. Daarom bedanken wij hen voor hun inzet en betrokkenheid.”

Actie: ‘Geef christelijke zorg een gezicht’

Folence Nightingale staat symbool voor alle christelijke zorgverlenersPro Life bedacht de actie: ‘Geef christelijke zorg een gezicht’. Via verschillende media is er een oproep gedaan aan christelijke zorgverleners om hun foto te uploaden op een speciale website. Daarvan is er een bijzonder kunstwerk gemaakt: een foto van Florence Nightingale opgebouwd uit profielfoto’s van christelijke zorgverleners. Abwin: “Florence Nightingale stond aan de wieg van de moderne verpleegkunde. Iedereen kent haar als ‘De Dame met de lamp’. Maar niemand kent haar van gezicht. Met de gezichten van christelijke zorgverleners hebben wij dit bijzondere kunstwerk gemaakt.”

Presentatie kunstwerk

Het kunstwerk is aan de deelnemers en klanten van Pro Life gepresenteerd via een poster in het magazine Liv. Afgelopen donderdag werd het kunstwerk ook gepresenteerd tijdens het congres voor beleidsbepalers en experts op het gebied van christelijke zorg, studenten en relaties van Pro Life.

Zorgverleners die het kunstwerk ook willen ontvangen gaan naar prolife.nl/liv
U ontvangt dan zorgmagazine Liv met daarin de poster.