Centra Jeugd en Gezin sluitenGemeenten sluiten hun Centrum voor Jeugd en Gezin omdat er te weinig ouders op af komen. De medewerkers van de inlooppunten zaten urenlang paraat, maar er kwam niemand met wie zij hun kennis konden delen. Gemeenten sluiten hun Centrum voor Jeugd en Gezin omdat er te weinig ouders op af komen. De medewerkers van de inlooppunten zaten urenlang paraat, maar er kwam niemand met wie zij hun kennis konden delen.

Centra Jeugd en Gezin sluitenDat schrijft het Nederlands Dagblad vrijdag. Eind dit jaar moeten alle gemeenten een Centrum voor Jeugd en Gezin hebben waar instanties die iets met ouders en kinderen van doen hebben samenwerken. Gemeenten kunnen hiervoor een speciaal centrum oprichten, maar kunnen er ook voor kiezen zo'n loket onder te brengen bij bijvoorbeeld een basisschool.

Weinig belangstelling

Gemeenten die al een paar jaar met een speciaal inlooppunt experimenteren, merken dat er maar weinig ouders met vragen over hun kinderen op af komen.

In een jaar tijd bezochten slechts 24 inwoners van Deventer een van de drie inlooppunten voor Jeugd en Gezin. Volgens de gemeente waren de medewerkers uitsluitend bezig aanwezig te zijn.

Sluiting

De gemeente sluit de centra en zet de medewerkers in op consultatiebureaus, peuterspeelzalen en scholen. "Ouders willen met hun vragen terechtkunnen op plaatsen waar zij toch al komen met hun kinderen", zegt een woordvoerder.

Ook Rheden zet het inlooppunt aan de kant en een gepland loket in Velp gaat niet door. De gemeenteraad van Pijnakker-Nootdorp is nog in conclaaf over het onderwerp.

De afgelopen jaren hebben ruim honderd gemeenten een centraal loket opgericht.