CDA: Gezinnen weer de klosOp de website van het CDA staat een reactie op de aangekondigde plannen rondom de kinderbijslag. “Met de nieuwste plannen voor het verlagen van de kinderbijslag legt dit Kabinet de rekening van de crisis weer bij gezinnen met kinderen neer.” Op de website van het CDA staat een reactie op de aangekondigde plannen rondom de kinderbijslag.

CDA: Gezinnen weer de klos“Met de nieuwste plannen voor het verlagen van de kinderbijslag legt dit Kabinet de rekening van de crisis weer bij gezinnen met kinderen neer. Dat is oneerlijk en ook onverstandig, vindt CDA-Kamerlid Pieter Heerma.

Minister Asscher van Sociale Zaken presenteerde vandaag zijn plannen, om 800 miljoen te bezuinigen op de financiële kindregelingen. Zo wordt de extra kinderbijslag voor oudere kinderen afgebouwd, en meer inkomensafhankelijk gemaakt.

Heerma: ‘In vergelijking met de landen om ons heen, geeft Nederland nu al veel minder financiële steun aan ouders. Het CDA vindt de ondersteuning van ouders bij de opvoeding van hun kinderen juist erg belangrijk.’ Door de voorgestelde maatregelen wordt er bovendien weer flink genivelleerd; middeninkomens zijn opnieuw de dupe.”