De broekriem aangetrokkenCDA Tweede Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt hebben woensdag een motie ingediend waarin ze de regering vragen bij de herziening van het belastingstelstel zorg te dragen “dat gezinnen er niet minder op vooruit gaan dan andere groepen”. CDA Tweede Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt hebben woensdag een motie ingediend waarin ze de regering vragen bij de herziening van het belastingstelstel zorg te dragen “dat gezinnen er niet minder op vooruit gaan dan andere groepen”.

De broekriem aangetrokkenVan Helvert en Omtzigt constateren “dat gezinnen met kinderen de afgelopen jaren meer in koopkracht moesten inboeten dan mensen zonder kinderen”.

Volgens de Kamerleden hebben de afgelopen jaren “normale, hardwerkende mensen en hun gezinnen enorm moeten inleveren”.

“Steeds meer kinderen groeien op in armoede, maar ook mensen met modale of bovenmodale inkomens hebben steeds meer lasten waardoor ze in de problemen komen. En juist kinderen zijn de toekomst van Nederland, het gezin is de hoeksteen van de samenleving”, aldus Van Helvert en Omtzigt.

“In zowel 2013 als 2014 gingen mensen met kinderen er een half procent minder op vooruit of juist meer op achteruit dan mensen zonder kinderen”, stellen de Kamerleden.

Ze vinden “het onwenselijk als kinderen opgroeien in armoede en dat modale gezinnen met kinderen niet meer goed rond kunnen komen”. (Katholiek Nieuwsblad)