Catholic Voices Nederland sprekersBij de aanvang van de Gezinssynode in Rome hebben Nederlandse Catholic Voices zich gepresenteerd aan de media. Middels een persbericht zijn zeven katholieke leken gepresenteerd aan de diverse media van het geschreven woord, radio en televisie. Catholic Voices Nederland sprekers Bij de aanvang van de Gezinssynode in Rome hebben Nederlandse Catholic Voices zich gepresenteerd aan de media. Middels een persbericht zijn zeven katholieke leken gepresenteerd aan de diverse media van het geschreven woord, radio en televisie.

Catholic Voices zijn katholieke Nederlanders die naast hun baan of studie bereid zijn om voor radio, TV en kranten het rooms-katholieke geloof toe te lichten. Zij doen dit niet als woordvoerders in opdracht van de Kerk, maar zijn gewone Nederlanders die in staat zijn het standpunt van de Kerk uit te leggen voor een breed publiek. Ze hebben zichzelf verdiept in wat de Kerk zegt, wat dit betekent voor hun eigen leven en kunnen dat helder en bondig verwoorden.

Deze catholic voices zijn werkzaam als arts of wetenschappelijk onderzoeker, als architect of financieel adviseur. Zij spreken met kennis van zaken en vanuit eigen ervaring over huwelijk & gezin, (seksuele) opvoeding, geloof & wetenschap, klimaat & milieu, leven & dood etc.

In november 2014 startte dit project dat wordt gedragen door diverse organisaties zoals Gemeenschap Emmanuel en Focolare met een training in Nederland. Zeven deelnemers staan nu met hun interesse- en expertisegebieden op de website.

Wij hopen deze zeven Catholic Voices veel te gaan zien in de media!

Informatie