Broer en zusOp Rkdocumenten staat alweer de Neder­landse vertaling van de woens­dag­cate­chese van paus Franciscus op het Sint-Pieters­plein. Deze keer bespreekt de Heilige Vader het onder­werp ‘broers en zussen’. Op Rkdocumenten staat alweer de Nederlandse vertaling van de woensdagcatechese van paus Franciscus op het Sint-Pietersplein. Deze keer bespreekt de Heilige Vader het onderwerp ‘broers en zussen’.

Broers en zussen

Broer en zusOp onze catecheseweg over het gezin is het vandaag, na de aandacht voor de rol van de moeder, van de vader, van de kinderen, de beurt aan de broers en zussen. ‘Broer’ en ‘zus’ zijn woorden die het Christendom graag gebruikt. En, dankzij de gezinservaring, zijn dat woorden die alle culturen en alle tijden verstaan.

De broederband heeft een bijzondere plaats in de geschiedenis van het volk van God dat zijn openbaring als een menselijke levenservaring ontvangt. De psalmist bezingt de schoonheid van de broederband: “Hoe schoon en hoe weldadig is eendracht onder broeders” (Ps 133, 1). En dat is waar, broederlijkheid is mooi! Jezus Christus heeft ook deze menselijke ervaring broers en zussen te zijn tot volheid gebracht, door haar op te nemen in de trinitaire liefde en haar zo de kracht te geven de banden van verwantschap te overstijgen en elke muur van vreemdheid te overwinnen.

Catechesereeks over het gezin op Rkdocumenten.nl

10 december 2014   Gezinssynode
17 december 2014   Nazareth
7 januari 2015   Moeder
28 januari 2015   Vader I
4 februari 2015   Vader II
11 februari 2015   Kinderen
18 februari 2015   Broers en zussen