CaFECaFE staat voor Catholic Faith Exploration / Het Katholieke Geloof verkennen. CaFE bestaat uit meerdere dvd-series met inleidingen:

  1. God beter leren kennen (7 bijeenkomsten)
  2. De Katholieke Kerk verkennen (in ontwikkeling; 8 bijeenkomsten)

Het idee komt uit Engeland en is door het Katholiek Alpha Centrum geschikt gemaakt voor het Nederlandse taalgebied en op dvd uitgebracht. Er is een CaFE cursus voor volwassenen en jongeren. CaFE staat voor Catholic Faith Exploration / Het Katholieke Geloof verkennen. CaFE bestaat uit meerdere dvd-series met inleidingen:

  1. God beter leren kennen (7 bijeenkomsten)
  2. De Katholieke Kerk verkennen (in ontwikkeling; 8 bijeenkomsten)

CaFEHet idee komt uit Engeland en is door het Katholiek Alpha Centrum geschikt gemaakt voor het Nederlandse taalgebied en op dvd uitgebracht. Er is een CaFE cursus voor volwassenen en jongeren.

Voor volwassenen is er CaFE: God beter leren kennen. Zeven bijeenkomsten over de basis van het katholieke geloof. Voor parochies is het eenvoudig CaFE te geven: een zaal met de nodige apparatuur, een bar met drankjes en enkele mensen die gespreksgroepjes leiden.

Voor jongeren van 12 tot 21 is er Plugged-in Youth CaFE: Zes bijeenkomsten met twee korte videoclipachtige inleidingen op dvd. Daarin komen hun vragen aan bod: Bestaat God? Waarom is de Mis altijd hetzelfde? Hoort God mijn gebeden? Vooral met getuigenissen, beelden en muziek worden er antwoorden gegeven. Tussendoor en erna gaan de jongeren zelf met deze vragen aan de slag. Een uitgebreide Handleiding helpt het begeleidingsteam op weg. Plugged-in Youth CaFE is geschikt na het Vormsel, voor bestaande tiener- en jongerengroepen.

Het bisdom Den Bosch biedt beide cursussen aan in het Jaar van de Vorming dat loopt van september 2007 t/m augustus 2008.

De bijeenkomsten zien er als volgt uit:

  • Inloop
  • Inleiding bekijken (ong. 30 minuten)
  • Een drankje (Café!)
  • Gespreksgroep (ong. 45-60 minuten)
  • Een tekstblad om thuis door te lezen

Een heel ontspannen manier om met het RK-geloof bezig te zijn.

Meer informatie: www.rk-alphacentrum.nl/cafe.htm  
of e mail: info@rk-alphacentrum.nl