Britse regering wil huwelijk belonenDe Britse Labour­regering staat op het punt een historische draai te maken met het voorstel gehuwden belastingvoordelen te gunnen. De regering erkent dat het huwelijk beter is voor de kinderen en voor de samenleving. Britse regering wil huwelijk belonenDe Britse Labourregering staat op het punt een historische draai te maken met het voorstel gehuwden belastingvoordelen te gunnen. De regering erkent dat het huwelijk beter is voor de kinderen en voor de samenleving.

Dat zegt staatssecretaris van financiën Andy Burnham in de Daily Telegraph. Hij vindt het een “morele zaak” het traditionele gezin te stimuleren door belastingvoordelen. “Ik denk dat het huwelijk voor kinderen het best is”. “Het is niet verkeerd als verantwoordelijkheid en huwelijk fiscale erkenning krijgt.”

De politieke koerswijziging van Labour wordt gezien als een poging de conservatieven de wind uit de zeilen te nemen nu die de steun voor huwelijk en gezin tot verkiezingsinzet heeft gemaakt. Tot nu toe werden voordelen voor gehuwden als discriminatie gezien van alleenstaande ouders en samenwonenden. (KN)