Extra Jubileumjaar van BarmhartigheidPaus Franciscus heeft dinsdag 1 sep­tem­ber 2015 een brief geschreven aan aarts­bis­schop Fisichella, President van de Pauselijke Raad voor de Bevor­dering van de Nieuwe Evange­li­satie over barm­har­tig­heid. Mark de Vries was de eerste met een Nederlandse vertaling. Extra Jubileumjaar van BarmhartigheidPaus Franciscus heeft dinsdag 1 september 2015 een brief geschreven aan aarts­bis­schop Fisichella, President van de Pauselijke Raad voor de Bevor­dering van de Nieuwe Evange­li­satie over barm­har­tig­heid. Mark de Vries was de eerste met een Nederlandse vertaling.

In de brief schrijft de paus over de bijzondere regelingen in het Extra Jubileumjaar van Barm­har­tig­heid, dat van 8 december 2015 t/m 20 november 2016 wordt gehouden. Zo komt de Heilige Vader op alle mogelijke manieren de gelovigen tege­moet om een aflaat te verdienen.

Ook komt de paus specifiek vrouwen tegemoet die hun toevlucht hebben gezocht tot abortus, berouw hebben en met een eerlijk hart om het sacrament van Verzoening vragen.

Als laatste maakt de Kerkvorst bekend dat hij op eigen autoriteit beslist dat mensen die om wat voor reden dan ook besluiten kerken te bezoeken die worden beheerd door priesters van de Broeder­schap van St. Pius X, op geldige en wettige absolutie voor hun zonden kunnen rekenen als zij het Sacrament van Verzoening in die kerken ontvangen.