Brechje en Edwin

Wij zijn Brechje & Edwin uit Roermond en de trotse ouders van drie meisjes: Cecile (5), Chiara (4) en Denise (2). Wij zijn Brechje & Edwin en de trotse ouders van drie meisjes: Cecile (5), Chiara (4) en Denise (2).

Soms denken mensen dat het heeeeel zielig is voor papa dat hij tussen zoveel vrouwen moet leven en het valt ook niet altijd mee. Hij struikelt dagelijks over de prinsessenjurken, -balschoentjes en –haarbandjes. Niet voor niets heeft hij ervoor gekozen om te werken in een echte ‘mannenorganisatie’ als ingenieur.

Brechje en EdwinDe vraag hoe wij onze dag beginnen is wel een heel gevoelige…. Vooral ik (Brechje) ben ronduit niet te genieten. Dus als Edwin ’s ochtends weggaat – terwijl de rest van het gezin geacht wordt om stil op de kamertjes te blijven – krijgt hij van zijn vrouw een grom. Als hij heel veel geluk heeft is het een snauw: “Doe het licht uit!” Ondanks dat is hij zo moedig dat hij toch nog vaak een kus komt brengen op die knorrende bult die onder de dekens ligt…..

Een half uur voordat we naar school moeten vertrekken staan we op. Snel in de kleertjes en een vlug ontbijtje en hup, de auto in. En daar, in die auto zingen en bidden we samen. Om de beurt mogen de meisjes een liedje uitkiezen en zingen. Dat is bijvoorbeeld: ‘Blij, blij ik ben zo blij (want Jezus is de allergrootste vriend van mij). Zelfs Denise van twee doet mee. We zingen: “Maak een vrolijk geluid voor de..” en Denise zingt “Héééé….” (Heer), “of je thuis bent of buiten op…” waarop Denise roept: “stáát” (straat). Als we de school naderen – het is een klein kwartiertje rijden – bidt mama om zegen voor elk kind en vraagt of Jezus ons ook die dag te helpt om zijn vriendin te blijven.  

Een ander gebedsmoment is als de dames gaan slapen. Met Cecile (5) lezen we uit de ‘bijbel van juffrouw Ida’ zoals we ‘m noemen. In het echt heeft die de titel De Bijbel voor jou. Op de basisschool waar Cecile en Chiara naar toegaan, wordt daaruit voorgelezen. Daarin staan de Bijbelverhalen uit het oude en nieuwe Testament heel boeiend geschreven. We lezen ‘m van kaft tot kaft: we zijn vooraan begonnen en elke avond lezen we een nieuw verhaal. Zelfs voor onszelf gaat er een Bijbelwereld open nu we alles zo chronologisch lezen.

Met Chiara (4) lezen we wat eenvoudigere boekjes met een Bijbelverhaal en met elk kind apart bidden we. Samen met Denise (2) richten we ons op het kleine ikoontje met de Heilige Familie dat op haar kamertje hangt. We pakken het vast, leggen uit wie erop staan en dan mag ze Jezus, Maria en Jozef nog een kusje geven. Tenslotte krijgt ze natúúrlijk ook een kus terug van hen!