LijfstrafBrazilië wil het slaan van kinderen of het toepassen van welke lijfstraf dan ook verbieden. President Lula da Silva wil de wetgeving daartoe aanpassen. Brazilië wil het slaan van kinderen of het toepassen van welke lijfstraf dan ook verbieden. President Lula da Silva wil de wetgeving daartoe aanpassen.

LijfstrafOuders die betrapt worden op het slaan of knijpen van hun kinderen zouden, na een waarschuwing, kunnen worden verplicht psychologische behandeling te ondergaan. Ook zou de zaak kunnen worden overgedragen aan de kinderbescherming.

"De voorgestelde definitie is niet alleen in de thuissfeer van toepassing, maar ook voor andere mensen die voor kinderen of adolescenten zorgen – op scholen, in opvanghuizen en in gevangenissen. Dit wetsvoorstel wil een cultuuromslag bewerken", zei onderminister voor de rechten van kinderen en adolescenten Carmen Oliveira.

Een van de opstellers van de oorspronkelijke kinderwet is het niet eens met Lula’s voornemen. "Als het met goed oordeel en gematigdheid wordt gebruikt, is slaan geen schending van mensenrechten", zei Antonio Carlos Gomes in een recent interview. "Als een kind ondanks waarschuwing zijn vingers in het stopcontact wil steken, dan is een tikje of een verbale uitbrander – die mijn voorkeur heeft – niet ‘destructief’. Straf is nodig." (KN/LifeSiteNews)