Paus FranciscusOuders zijn geroepen om kinderen te leren het leven te verdedigen, in het besef dat het leven een geschenk van God is. Dat schrijft paus Franciscus in zijn boodschap die hij stuurde ter gelegenheid van de Nationale week van het gezin in Brazilië. Ouders zijn geroepen om kinderen te leren het leven te verdedigen, in het besef dat het leven een geschenk van God is. Dat schrijft paus Franciscus in zijn boodschap die hij stuurde ter gelegenheid van de Nationale week van het gezin in Brazilië.

Het thema voor de viering van dit jaar is ‘Het doorgeven en het onderwijs van het christelijk geloof binnen het gezin.’ De week van het gezin werd geopend op zondag, en wordt gepromoot door de Braziliaanse bisschoppenconferentie.

Paus FranciscusIn zijn boodschap moedigt paus Franciscus ouders aan om als medewerkers met God hun kinderen belangrijke begeleiding te bieden om ze daarmee te verzekeren van een goede toekomst. Om deze reden, zegt de Heilige Vader, onder vermelding van zijn encycliek Lumen Fidei, is het belangrijk dat ouders, binnen hun eigen families, “gedeelde uitingen van geloof aanmoedigen die de kinderen kunnen helpen geleidelijk te rijpen in hun eigen geloof. (Lumen Fidei, 53 ) Ouders worden bovendien opgeroepen om door te geven aan hun kinderen, in zowel woord als daad, de “fundamentele waarheid over het leven en de menselijke liefde die een nieuw licht ontvangt van de openbaring van God.”

In een cultuur die het menselijk leven devalueert, zei paus Franciscus dat de ouders worden opgeroepen om hun kinderen te leren het leven te verdedigen, te beginnen met het leven in de baarmoeder, in het besef dat het leven een geschenk is van God en een verzekering voor de toekomst van de mensheid.

Hij sprak ook over het belang van de zorg voor ouderen, vooral grootouders: zij zijn de “levende herinnering” van een gemeenschap, en brengen wijsheid. Paus Franciscus verleent zijn apostolische zegen, en vertrouwt Braziliaanse gezinnen toe aan Onze Lieve Vrouw van Aparecida. (Radio Vaticaan)