Menselijke liefde in het plan van God - Een kennismaking met de Theologie van het LichaamHet boek “Menselijke liefde in het plan van God” – een kennismaking met de Theologie van het Lichaam is sinds mei nu 500 keer verkocht. Stefan en Lisette “We zijn heel blij met de verkoop. We zijn binnenkort toe aan een tweede druk. Het boek “Menselijke liefde in het plan van God” – een kennismaking met de Theologie van het Lichaam is sinds mei nu 500 keer verkocht. Stefan en Lisette “We zijn heel blij met de verkoop. We zijn binnenkort toe aan een tweede druk.

Menselijke liefde in het plan van God - Een kennismaking met de Theologie van het LichaamEr is blijkbaar veel vraag naar het thema, dat volgens ons één van de mooiste en ook belangrijkste thema is voor de Kerk van nu. We hebben inmiddels ook veel reacties gehad van lezers, en die waren heel positief. Ook binnen de protestante wereld begint het boekje bekend te raken, wat toch zeker wel bijzonder mag heten, omdat het boekje handelt over het werk van  Johannes Paulus II.”

Te bestellen bij

Het boek is te bestellen op Hoeksteen.org, maar ook via de verzendboekhandel “Colomba” , via stichting “De Boog” en via het “Carolushuis” van bisdom Roermond.

Theologie van het Lichaam

De Theologie van het Lichaam behandelt de menselijke liefde in veel facetten. Lichamelijkheid, seksualiteit en de betekenis daarvan voor ons als mens komen aan de orde. Hoewel het hier het grootste werk van Johannes Paulus II betreft, was er tot op heden geen populaire literatuur in het Nederlandse taalgebied beschikbaar. Dit boekje wil deze leemte vullen. In helder taalgebruik en met vele voorbeelden en toelichtingen worden basisprincipes en beginselen van de Theologie van het Lichaam uit de doeken gedaan.

Studie en ervaring

Het boekje is een weerslag van studie en vele jaren pastorale- en leservaring die de schrijvers middels seminars en cursussen over het onderwerp hebben opgedaan. De mooie ervaringen van de mensheid uit de oorsprong  worden weergegeven, evenals de breukvlakken die voor ons vandaag de dag door lijden en moeiten zo herkenbaar zijn. Dit boekje draagt bij aan een groter begrip van van onszelf als mens. Het zal bij velen herkenning oproepen van hun eigen diepste verlangens.

Lisette en Stefan van Aken

Lisette en Stefan zijn verantwoordelijk voor de afdeling Huwelijk en Gezin van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Zij zijn als docent van het vak “Theologie van het Lichaam en Moraal van de Seksualiteit” verbonden aan het kerkelijk opleidingsinstituut De Tiltenberg. Lisette is psycholoog en Stefan is biomedicus. Beiden hebben een mastergraad in Theologie (Rome). Lisette en Stefan zijn ouders van 5 kinderen. (Hoeksteen.org )