BiofidesDeze week is biologieleraar Vincent Kemme een blog gestart over biologie en geloof. Het initiatief heeft als doelstelling: de verkondiging van het ‘evangelie van het leven’, een term van paus Johannes Paulus II.
Deze week is biologieleraar Vincent Kemme een blog gestart over biologie en geloof. Het initiatief heeft als doelstelling: de verkondiging van het ‘evangelie van het leven’, een term van paus Johannes Paulus II.

BiofidesDe blog, te vinden op het nieuwe webadres biofides.eu , wil een breed aanbod bieden wat betreft onderwerpen die aan de orde zijn als het gaat om biologie in relatie tot geloof. Daarbij neemt de mens, ook de ongeboren mens, een centrale plaats in, zonder zich tot uitsluitend de mens te beperken.

Vincent Kemme (1957), geboren in Nederland, groeide op in Utrecht, waar hij biologie studeerde. Hij raakte steeds meer ge├â┬»nteresseerd in de relatie biologie en geloof en is naar eigen zeggen met de blog gestart “wat er al jaren eerder van had moeten komen”. “Hopelijk kan deze blog mensen van allerhande achtergrond inspireren, informeren, vormen, eventueel zelfs tot andere gedachten en praktijken brengen.

biofides.eu