The Golden CompassBisschop Jerome Listecki van het Amerikaanse bisdom La Crosse heeft zijn priesters en gelovigen gewaarschuwd voor de nieuwe kinderfilm The Golden Compass naar de boeken van de atheïst en antichristelijke Philip Pullman. Vanaf deze week is de film in Nederlandse bioscopen te zien. Bisschop Jerome Listecki van het Amerikaanse bisdom La Crosse heeft zijn priesters en gelovigen gewaarschuwd voor de nieuwe kinderfilm The Golden Compass naar de boeken van de atheïst en antichristelijke Philip Pullman.

The Golden CompassDe bisschop wijst erop dat de boeken, in plaats van de fantasie te gebruiken om de mensen bij God te brengen, het tegenovergestelde doen. Ondanks de filmische kwaliteiten van de nieuwe rolprent “is het duidelijk dat deze film het eerste deel is van een trilogie die haat koestert tegenover het christendom en God, de Kerk en religie voorstelt als slecht en onderdrukkend”. Het roept “kinderen op zich te verenigen met de gevallen engelen in een rebellie tegen God”.

Bisschop Listecki vraagt zijn priesters de gelovigen te waarschuwen, vooral ouders, voor de aanvallen op het christelijk geloof en de onschuld van kinderen. Het bisdom biedt op zijn website (www.dioceseoflacrosse.com ) speciale informatie over de film. Daarin roept het ouders op hun kinderen bewust te maken van het kwaad en erop te wijzen dat de film “vergif is voor de ziel”.

De Amerikaanse bisschoppenconferentie werd door de film in verlegenheid gebracht toen haar recensent de film positief had beoordeeld, tot grote verontwaardiging in brede kring. De recensie is inmiddels ingetrokken en de filmdistributeur heeft toegezegd de positieve citaten niet meer te zullen gebruiken. (KN/CNA)