Film - Ignacio de LoyolaIn het Vaticaan werd hij al vertoond en vanaf eind juli mag iedereen hem zien: Ignacio het levens­verhaal van Ignatius van Loyola (1491-1556). De ‘wereld­lijke’ première vond dit weekend plaats op de Filippijnen. In het Vaticaan werd hij al vertoond en vanaf eind juli mag iedereen hem zien: Ignacio De Loyola het levensverhaal van Ignatius van Loyola (1491-1556). De ‘wereldlijke’ première vond dit weekend plaats op de Filippijnen.

Film - Ignacio de LoyolaDe Spaanstalige de film was een initiatief van de aldaar gevestigde Jesuit Communications Foundation. Ignacio De Loyola werd opgenomen met een Spaanstalige cast en voor een groot deel in Spanje gedraaid en deels op de Filipijnen. Andreas Muñoz vertolkt de titelrol.

Paolo Dy, regisseur van Ignacio, beschrijft het levensverhaal van Ignatius van Loyola die als zondaar tot inkeer komt en beseft dat de grootste gevechten zich in de menselijke geest afspelen. Het historische drama is gebaseerd op de memoires van Sint-Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïetenorde. Het is het verhaal van een soldaat, een man van zonde en geweld, die in zijn poging zich te wenden tot het licht, werd gedwongen om te worstelen met zijn innerlijke demonen. Het verhaal in de film gaat over zijn moedige maar vergeefse verdediging bij de Slag van Pamplona, zijn strijd met depressie en bijna-poging tot zelfmoord, zijn proces voor de Inquisitie, en zijn uiteindelijke rehabilitatie.

Wanneer en hoe de film in Nederland en België te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Trailer

De trailer is al wel beschikbaar: