Bijzonder pausvervoerDat paus Franciscus bijzonder is, staat buiten kijf. Bijzon­der grap­pig is dat de paus de voor­keur geeft aan kleine auto’s om zich te laten ver­voe­ren. In Amerika geeft dat bijna gênante beelden van een president in een super-SUV met daar­achter­aan de paus in een Fiat 500L. Dat paus Franciscus bijzonder is, staat buiten kijf. Bijzonder grappig is dat de paus de voorkeur geeft aan kleine auto’s om zich te laten vervoeren. In Amerika geeft dat bijna gênante beelden van een president in een super-SUV met daarachteraan de paus in een Fiat 500L.

Hierbij een overzicht van enkele vervoermiddelen die paus Franciscus tijdens zijn pontificaat van binnen heeft gezien. Het zijn allemaal gewone gezinsauto’s!

Het zal deze keer het merk Fiat geen windeieren leggen. En Volkswagen kan het voorlopig wel even vergeten de ‘groene’ paus te mogen vervoeren.

September 2015 – Amerika – Fiat 500L

Tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika stapte de paus, na de begroeting door president Barack Obama en zijn gezin, in een Fiat 500L – een opgeblazen 500.

Bijzonder pausvervoer

Juli 2015 – Zuid-Amerika – Fiat Idea

Tijdens zijn bezoek aan Zuid-Amerika reed de paus in een in Europa onbekende Fiat Idea.

Bijzonder pausvervoer

November 2014 – Turkije – Renault Symbol

Een (in Nederland onbekende) Renault Symbol was het vervoermiddel tijdens het bezoek van de paus aan Turkije.

Bijzonder pausvervoer

Augustus 2014 – Zuid-Korea – Kia Soul

Tijdens zijn bezoek aan Zuid-Korea werd de paus gereden in een markante Kia Soul.

Bijzonder pausvervoer

Juli 2013 – Castel Gandolfo – Ford Focus

Naar zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo laat paus Franciscus zich rijden in een Ford Focus.

Bijzonder pausvervoer

Helaas kunnen we vanwege copyrights geen foto’s plaatsen van de paus in de hierboven genoemde auto’s tenzij we diep in de buidel tasten. Daarom hebben we reclame-foto’s geplaatst van de genoemde auto’s.