Kinderen bidden voor oorlogsKinderen Gezinnen, parochies, kinderclubs en scholen worden daarom gevraagd om met kinderen een Tientje van de Rozenkrans te bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die zijn moeten vluchten. Kinderen bidden voor oorlogsKinderenGezinnen, parochies, kinderclubs en scholen worden daarom gevraagd om met kinderen een Tientje van de Rozenkrans te bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die zijn moeten vluchten.

Roeland (11) uit Nederland bidt in oktober elke dag voor Ghadir (12) in Damascus (Syrië) en voor de vele andere kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld. In 1917 vroeg Maria aan drie herderskinderen in Fatima om elke dag het Rozenkransgebed te bidden voor vrede. Ook nu is gebed voor vrede heel hard nodig. Het gebed van kinderen is extra sterk. Gezinnen, parochies, kinderclubs en scholen worden daarom gevraagd om met kinderen, net als Roeland, ook een Tientje van de Rozenkrans te bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die zijn moeten vluchten. Een Tientje is één Onze Vader en tien keer het Weesgegroet.

Sleutelkoord

Sleutelkoord voor vrede

Voor kinderen die meedoen heeft Stichting Kinderen bidden voor Kinderen een sleutel­koord ontwik­keld om gemak­ke­lijk een Tientje te kunnen bidden. Geef uw adres­ge­gevens door via het aan­meld­for­mu­lier en u ont­vangt de kralen en andere beno­digd­heden waarmee kinderen in een paar minuten hun eigen sleutel­koord voor vrede kunnen rijgen. U kunt ook kiezen voor glow-in-the-dark rozenkransjes.

Laat ons weten met hoeveel kinderen u gaat bidden, want op deze website zullen we bijhouden hoeveel kinderen in oktober bidden voor oorlogskinderen en in welke plaatsen. Vorig jaar hebben ruim 3.800 kinderen deelgenomen.

Op 18 oktober samen met 1 miljoen kinderen wereldwijd

Elk jaar bidden op 18 oktober ongeveer een miljoen kinderen de Rozenkrans voor vrede. In steeds meer landen, dankzij de steun van Kerk in Nood. In Nederland zetten Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen zich samen in om deze campagne bekend te maken. Meer dan de helft van de kinderen die vorig jaar deelnam aan Kinderen bidden voor oorlogsKinderen heeft ook op deze internationale kindergebedsdag gebeden.

Aanmelden

Op de speciale website van Kinderen bidden voor Kinderen wordt een teller bijgehouden van het totaal aantal kinderen dat zich heeft opgegeven en een Google Maps kaartje laat zien in welke plaatsen wordt meegedaan!