Bibbers in je buikHet thema voor de chris­te­lijke kinder­boe­ken­maand 2017 luidt: Bibbers in je buik. Het motto dat daarbij hoort, ’Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je’, wil een positief christelijk geluid zijn ten opzichte van het motto van de algemene Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng’.

Het thema voor de christelijke kinderboekenmaand 2017 luidt: Bibbers in je buik. Het motto dat daarbij hoort, ’Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je’, wil een positief christelijk geluid zijn ten opzichte van het motto van de algemene Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng’.

Bibbers in je buikBCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak organiseert in oktober 2017 voor de 23ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand las aanvulling op en soms tegenhanger van de algemene Kinderboekenweek, die dit jaar dus als thema ‘griezelen’ heeft.

Iedereen is wel eens bang, ook mensen die in God geloven. Je kunt bang worden als je iets gevaarlijks ziet. Bijvoorbeeld een grote hond die hard blaft en op je afrent. Of je bent bang dat je op school iets moeilijks moet doen en je denkt dat je fouten gaat maken. Je schrikt, je hart bonst in je keel en je voelt bibbers in je buik. Gelukkig is er Iemand die altijd bij je is en dat is God. Er staat bijna vierhonderd keer in de Bijbel dat je niet bang hoeft te zijn. In Jesaja zegt God bijvoorbeeld: “Je hoeft niet bang te zijn, want Ik ben bij je. Ik help je en Ik maak je sterk.” (Jesaja 41)

Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er een paar actieboeken uitgegeven en verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland.

Alles over de christelijke kinderboekenmaand vind je op de website: