Dear future momVrijdag a.s. 21 maart is het Wereld Syndroom van Down Dag. We kwamen een aangrijpend en prachtig filmpje tegen dat nu overal op internet opduikt. Hoe je gelukkig kunt zijn met het Syndroom van Down. Vrijdag a.s. 21 maart is het Wereld Syndroom van Down Dag. We kwamen een aangrijpend en prachtig filmpje tegen dat nu overal op internet opduikt. Hoe je gelukkig kunt zijn met het Syndroom van Down.

Dear future momIn de videoboodschap vertellen kinderen met het syndroom van Down aan een zwangere vrouw dat ze zeker gelukkig zal zijn met haar zoontje dat ook Down heeft.

Wees niet bang. Wees enthousiast. Dat is de onderliggende boodschap van deze nieuwe video als reactie op de angst van de vrouw. Zij had een e-mail verstuurd met daarin: “Ik ben zwanger. Ik heb ontdekt dat mijn baby het Syndroom van Down heeft. Ik ben bang: wat voor een leven zal mijn kind krijgen?”

CoorDown, een Italiaanse organisatie die mensen met het syndroom van Down ondersteunt, reageerde op haar e-mail met een video, waarin 15 verschillende kinderen met het syndroom van Down vertellen over hun leven.

"Je kind zal in staat zijn om veel dingen te doen", zeggen de kinderen geruststellend. "Hij zal in staat zijn je te knuffelen. Hij zal naar je toe kunnen rennen. Hij zal kunnen spreken. Hij zal naar school kunnen gaan zoals ieder ander."

21 maart is het Wereld Syndroom van Down Dag.