Babybonus voor Spaanse gezinnenSpaanse gezinnen die een kindje krijgen, ontvangen hiervoor vanaf dinsdag een bonus van 2500 euro van de regering. De Spaanse premier José Luís Rodríguez Zapatero maakte dit dinsdag bekend. De overheid wil zo proberen het geboortecijfer op te schroeven. Babybonus voor Spaanse gezinnenSpaanse gezinnen die een kindje krijgen, ontvangen hiervoor vanaf dinsdag een bonus van 2500 euro van de regering. De Spaanse premier José Luís Rodríguez Zapatero maakte dit dinsdag bekend. De overheid wil zo proberen het geboortecijfer op te schroeven.

Spaanse vrouwen krijgen gemiddeld 1,37 kinderen. Dit is het hoogste aantal sinds 1991, maar nog steeds een van de laagste cijfers in Europa. Dit aantal moet omhoog om het hoofd te kunnen bieden aan de naderende vergrijzing die pensioenen en andere sociale voorzieningen onder druk zet.

Het geboortecijfer zou nog veel lager liggen als de 4 miljoen Latijnsamerikaanse en Noordafrikaanse immigranten niet naar Spanje waren gekomen. Vrouwen uit deze gebieden krijgen gemiddeld meer kinderen dan dames van Spaanse komaf. (NU.nl)